Hoe herken je een goede merknaam, Reader? Leg je de namen voor aan de directieraad? Of serveer je de voorstellen terwijl je familieleden aan de kerstdis zitten? Of kies je meteen zomaar de naam die je het leukst vindt?
Beoordeel merknamen op hun strategische, creatieve en technische waarde.
Lees hieronder hoe je dat doet. 1 Strategisch op koers? • Zit er betekenis in? Draagt de naam de juiste boodschap uit en wekt hij de gewenste emoties op? Slaat hij aan bij het beoogde publiek? • Kun je de naam flexibel toepassen? Is de naam toekomstbestendig? Kan hij meegroeien met veranderingen in het merk of bedrijf? Biedt hij mogelijkheden om een unieke merktaal op te bouwen? • Zorgt hij voor een sterke positionering? Steekt hij met kop en schouders boven concurrenten en collega’s uit? 2 Creatief oké?
|
Doel was om op enkele plaatsen vast te stellen hoe netjes het er was dankzij het werk van Mr. Propre.
De acteur, een boom van een vent, leek sprekend op Mr. Propre. Hoewel, uit de mond van Mr. Propre kwam geen woord of geluid. Dat typeert hem: krachtig en zwijgzaam.
Gelukkig werd Mr. Propre vergezeld door zijn begeleider.
Die voerde het hoge woord en was ook een kei in ballonvouwen. Diertjes, hoedjes, zwembandjes … hij vouwde ze terwijl je erbij stond.
Onze laatste afspraak hadden we in een woning. De bewoonster had een prijs gewonnen: een schoonmaakploeg gaf het huis van boven tot onder een uitvoerige schrobbeurt.
Ondertussen moesten Mr. Propre en zijn begeleider de dame wat entertainen. Ze zag er stralend uit.
Toen ze zag dat de begeleider ballonnen plooide, riep ze enthousiast: 'O, jammer dan mijn zoon hier niet is. Hij is daar nog altijd gek op!'
De begeleider zag zijn kans schoon om op een goed blaadje te komen door een schitterend werkje te maken voor haar nakomeling.
Voordat hij lucht in de ballon ging blazen, vroeg hij nog snel: 'En wat is precies de leeftijd van uw zoontje, mevrouw?'
Ze antwoordde onbevangen: 'Vierentwintig!'
En toen gebeurde het onmogelijke: Mr. Propre viel uit zijn rol en kreeg de slappe lach.
Nog eens over merknamen gesproken. Een overzicht van Mr. Propre in verschillende landen:
Neem contact op |
erik@erikdams.com
0475 84 70 41
Dan ben je niet geabonneerd op 'De juiste woorden', je wekelijkse nieuwsbrief van Erik Dams, de laatste échte copywriter.
Exclusief: dat verander je in één seconde door op de knop hieronder te drukken, 'Nu wel'.
Nu wel |
Dit was
De juiste woorden 146
Website • LinkedIn • Taalpost
Ik help ondernemers zoals jij om met copywriting en tekststrategie het verschil te maken. Abonneer je op mijn nieuwsbrief en leer hoe je meer geld kunt verdienen met betere teksten voor je bedrijf. Hou je van tips om meteen toe te passen en een kijkje in de copywritingkeuken, dan is dit de nieuwsbrief voor jou.
Welke eigenschappen moet een goede merknaam hebben, Reader? Dat lees je vandaag en de volgende weken in deze nieuwsbrief. Laten we meteen van wal steken.Een eerste eigenschap van een goede merknaam is dat je hem makkelijk kunt onthouden. In 2020 deed professor Christopher Maden van de universiteit van Nottingham een studie: hoe komt het dat je bepaalde woorden vlot in je hersenen opslaat, welke emoties worden er getriggerd? Hij kwam tot 6 emoties: vreugde, droefheid, woede, angst, weerzin en...
Wat niet is, kan nog komen, Reader?Meer nog, het komt er zeker aan. Wat? Apple Intelligence, en vooral een onderdeel daarvan: Writing Tools. Of je nu werkt in een groot of klein programma op je Mac, met Writing Tools kun je altijd teksten laten nalezen, samenvatten of herschrijven.Met die laatste functie – herschrijven – is er iets bijzonders aan de hand. Je hoeft niet zelf een 'prompt' te bedenken. Nee, je hebt simpelweg de keuze uit 'Friendly', 'Professional' en 'Concise'. 'Change your...
Schrijf je een website met veel pagina's of een e-mailcampagne die uit heel wat stappen bestaat, Reader?Dan heb je in de meeste tekstverwerkingsprogramma's de keuze: je zet alles in één document of je maakt per pagina of stap een afzonderlijk document aan. Niets aan de hand. Tot iemand je vraagt de volgorde om te gooien of een webpagina of mailstap toe te voegen. Dan moet je altijd uitkijken dat je geen fouten maakt.Gelukkig bestaat er een programma waarin je naar hartenlust met teksten kunt...