Laat je merk wapperen


Wat hebben versleten vlaggen en verouderde teksten gemeen, Reader?

Ze vertellen onbewust een verhaal dat je bedrijf niet wil vertellen.

Een vlag uitgerafeld door de wind

… trekt de aandacht. Maar hoe? Het lijkt alsof je bedrijf stilstaat, alsof je imago niet van tel is.

Kijk maar eens naar deze foto die ik eergisteren maakte. Door de belabberde toestand van de vlaggen krijg je de indruk dat de winkel al een tijdje gesloten is.

Niet zo. De winkel is open, maar welke service kun je van dit bekende merk verwachten?

En tekst die gedateerd is?


Teksten werken net zo. ‘Welkom in 2021!’ op je homepage? Een blog die spreekt over trends van voor corona? Of een productomschrijving die de vernieuwingen niet weerspiegelt?

Dat straalt hetzelfde uit als een gescheurde vlag: je bedrijf lijkt niet up-to-date, niet dynamisch en misschien zelfs niet meer relevant.

Waarom vlaggen én teksten tijdig vervangen?

1 Eerste indruk blijft hangen

Een klant die een slordige vlag of een verouderde tekst ziet, krijgt onbewust een indruk van hoe jouw bedrijf werkt. Zorg ervoor dat die indruk professionaliteit en frisheid uitstraalt.

2 Je imago staat pal

Je vernieuwt je branding, je past je producten of diensten aan – maar je vlag en je teksten blijven achter? Dat zorgt voor een inconsistent beeld, waardoor klanten minder vertrouwen krijgen in je merk. Daarom: draag zorg voor je imago.

3 Dynamiek trekt klanten aan

Een bedrijf dat zijn vlaggen én teksten up-to-date houdt, straalt vooruitgang en energie uit. Het laat zien dat je meebeweegt met de tijd en dat je aandacht hebt voor detail.

Vlaggen in topconditie en teksten die relevant zijn? Dat is hoe je een sterk merk laat wapperen.



NLAJMNK
(Niet lezen als je mij niet kent)

In de wintermaanden is er flink in groen en hout gesnoeid. En dan stellen toevallige voorbijgangers zich weleens vragen.

Gelukkig denken ze daar bij de watermaatschappij aan. Ze beschrijven uitvoerig waarom er boswerkzaamheden gedaan zijn. Het linkerbord is het resultaat.

Dan zegt een of andere collega: 'De mensen lezen dat niet. Er staat te veel tekst! En wij doen niet aan boswerkzaamheden, maar aan natuurbeheer.'

Iemand anders kijkt of er nog budget is. En ja hoor, er komt een nieuw bord met grotere letters en minder tekst.

Inderdaad, dat leest beter. Oud bord weg en nieuw bord in de plaats? Nee, dat zou zonde zijn.

Daarom staan er nu twee borden naast elkaar: eentje met de lange tekst, eentje korter.

Zo houden ze de toevallige voorbijganger nog langer bezig!



Copywriting waarvan je merk vrolijk gaat wapperen?


erik@erikdams.com

0475 84 70 41


Kreeg je deze mail van iemand?

Dan ben je niet geabonneerd op 'De juiste woorden', je wekelijkse nieuwsbrief van Erik Dams, de laatste échte copywriter.

Exclusief: dat verander je in één seconde door op de knop hieronder te drukken, 'Nu wel'.


Dit was
De juiste woorden 161

Website • LinkedIn • Taalpost

Webversie van deze mail

De juiste woorden – Erik Dams

Ik help ondernemers zoals jij om met copywriting en tekststrategie het verschil te maken. Abonneer je op mijn nieuwsbrief en leer hoe je meer geld kunt verdienen met betere teksten voor je bedrijf. Hou je van tips om meteen toe te passen en een kijkje in de copywritingkeuken, dan is dit de nieuwsbrief voor jou.

Read more from De juiste woorden – Erik Dams
SEO is van naam veranderd.

Beschik je over veel data, dan kun je daar veel uit afleiden, beste Reader.Precies daarom zijn de webinars van SEO-goeroe Neil Patel zo interessant. Onlangs gaf hij er weer eentje. En wat stelt hij vast? Search Everywhere Optimization Inderdaad: spreek niet meer over 'Search Engine Optimization', maar over Search Everywhere Optimization. Waarom die naamsverandering? Omdat het zoekgedrag van mensen veranderd is. Ze zoeken … Overal De meeste zoekopdrachten gebeuren nog altijd via Google. De...

Dirk is Demol

• Kun je een televisieserie verkopen in de titel? Dan heb je een hit.• Kun je ze verkopen met een citaat of quote erbij? Dan heb je een goede serie. • Een hele paragraaf nodig om je serie te verkopen? Dan heb je alleen maar een scenario. Dat zeggen ze in Hollywood, beste Reader. En het geldt ook voor De Mol. Seizoen 13 van de Vlaamse – en originele – versie is zopas van start gegaan. Waarom is ‘De Mol’ zo sterk? De titel van De Mol trekt je zó mee dat je niet anders kan dan kijken:Wie is het?...

Logo van Paris-Nice

Alle sterke merken bestaan uit drie: een naam, een baseline en een verhaal. Wie scoort dan deze week een hattrick, Reader?De wielerwedstrijd Parijs-Nice. Hoezo? 1 Een naam die alles zegt Meer dan 90 jaar geleden was er in Frankrijk een krantenuitgever, Albert Lejeune. Hij had twee kranten: Le Petit Journal in Parijs en Le Petit Niçois in Nice. Albert Lejeune dacht na: ‘Hoe kan ik beide kranten promoten? Zodat meer mensen in én tussen Parijs en Nice ze lezen.’ Het antwoord was eenvoudig: een...