Voor mij is het nooit penalty


Deze nieuwsbrief wordt gelezen door nogal wat copywriters, Reader.

Daarom een bericht voor die mensensoort. En als je geen copywriter bent, dan kun je er misschien ook iets mee doen voor je eigen zaak of onderneming.

Het zit namelijk zo:

Google had me beet


Niet met opzet, maar wel omdat Google nooit veel van zeggens is. Ze sleutelen veel achter de schermen. Wat ze dan veranderen, daarover delen ze niet altijd alles mee.

Neem nu Google Mijn Bedrijf, ook bekend als het Google Bedrijfsprofiel. Je kunt daar voor je zaak, praktijk of bedrijf een profiel aanmaken. Over wat je doet, met enkele foto's erbij en natuurlijk ook de Google-reviews.

En je moet ook je 'categorie' aangeven. Je kunt in een dropdown-menu kiezen tot welke activiteitencategorie jouw zaak behoort.

De scherpzinnige katalysator Peter T'Hooft, over wie ik het hier al eerder had, merkte onlangs op dat in mijn categorie-omschrijving niet 'copywritingservice' stond.

Dat was zo, ik had dat ooit op 'marketingbureau' ingesteld. Waarom? Omdat het niet anders kon. Iets met 'copywriting' kon ik in het aanbod van Google gewoonweg niet kiezen.

Stoemelings


Wat blijkt nu? Af en toe voegt Google 'stoemelings' nieuwe categorieën toe. Ze publiceren dat overzicht zelf niet, want op het internet zijn er toch slimme nerds die dat doen.

Zo ontdekte ik dat 'copywritingservice' op 8 september 2023 aan de keuzelijst is toegevoegd.

Uit nieuwsgierigheid googelde ik de namen van bekende copywriters en tekstbureaus. En ja hoor, bij wie al een tijdje in het vak zit, staat vaak nog 'marketingbureau'.

Niet verkeerd natuurlijk, maar het is goed om te weten dat je met 'copywritingservice' je activiteit iets preciezer omschrijft. Check mijn
Google Bedrijfsprofiel.

Ben je actief in een andere sector? De volledige en actuele categorielijst kun je hier doorzoeken.



NLAJMNK
(Niet lezen als je mij niet kent)

Tweede leerjaar. We krijgen les godsdienst. Daar horen moeilijke woorden bij. Bijvoorbeeld een boete die een priester je geeft na de biecht. Je moet dan een weesgegroetje of zoiets bidden. De boete heet officieel een 'penitentie'.

De les sleept aan. Gelukkig komt er daarna speeltijd om te voetballen.

Iedereen is dan dat moeilijke woord al vergeten, tot een speler op de speelpaats in het met witte krijtlijnen afgebakende strafschopgebied de bal met de hand aanraakt.

Klasgenoot Dirk – die anders nooit iets zegt – roept keihard het woord dat we zopas geleerd hebben. We liggen allemaal krom van het lachen.

Tot op vandaag mag er zich op televisie geen potentieel strafschopgeval voordoen, of ik heb mijn oordeel al klaar.

Voor mij is het nooit 'penalty'.

Het is altijd 'penitentie'.


Copywritingservice gezocht?


erik@erikdams.com

0475 84 70 41


Kreeg je deze mail van iemand?

Dan ben je niet geabonneerd op 'De juiste woorden', je wekelijkse nieuwsbrief van Erik Dams, de laatste échte copywriter.

Exclusief: dat verander je in één seconde door op de knop hieronder te drukken, 'Nu wel'.


Dit was
De juiste woorden 169

Website • LinkedIn • Taalpost

Webversie van deze mail

De juiste woorden – Erik Dams

Ik help ondernemers zoals jij om met copywriting en tekststrategie het verschil te maken. Abonneer je op mijn nieuwsbrief en leer hoe je meer geld kunt verdienen met betere teksten voor je bedrijf. Hou je van tips om meteen toe te passen en een kijkje in de copywritingkeuken, dan is dit de nieuwsbrief voor jou.

Read more from De juiste woorden – Erik Dams
Eigen geloof smaakt beter: als je gelooft in je product, kun je het beter verkopen. Dat is zeker zo bij de bakker.

Zijn er producten waar ik niet voor schrijf, Reader? Ja, natuurlijk. Als copywriter moet je de mogelijkheid hebben om met een potentiële opdrachtgever niet in zee te gaan.Waarom? Omdat je niet in zijn of haar product gelooft. Bijvoorbeeld: ik werk niet voor sigarettenmerken. Omdat ik geen roker ben en niet achter het product kan staan. Beter kennen = beter schrijven Alleen als je in een product gelooft, kun je er ook goed voor schrijven. Anders gaan lezers meteen voelen dat er tekst staat die...

Harentskapel in Bonheiden

Vorige zaterdag was het weer van dat, beste topspeller Reader. De Groot Dictee Zomerquiz ging van start in het Nederlandse radioprogramma 'De Taalstaat'. Een kandidaat krijgt 10 vragen over spelling van het type 'schrijf je e-mail met een streepje of niet?' en moet telkens snel antwoorden. Wie minstens 8 op 10 behaalt, mag later dit jaar meedoen aan het Groot Dictee der Nederlandse Taal. Spellingkoorts De kandidate van zaterdag haalde het niet, ze ging ten onder aan spellingkoorts. Helaas.Ze...

Foutje in Google-overzichten

Ik maakte een foutje, Reader. En weet je wat? Op z'n beurt maakte AI er ook eentje. AI-overzicht, een lichtgewicht? Sinds een paar weken verschijnt in de zoekresultaten van Google vaak een 'AI-overzicht'. Dat is een samenvatting van informatie die AI op het internet gevonden heeft. Of misschien is het een 'samenraapsel', want de informatie in AI-overzichten is niet altijd betrouwbaar. Daarom heeft Google onderaan een zinnetje gezet: 'AI-reacties kunnen fouten bevatten.'Kortom, het...