SEO is van naam veranderd


Beschik je over veel data, dan kun je daar veel uit afleiden, beste Reader.

Precies daarom zijn de webinars van SEO-goeroe Neil Patel zo interessant. Onlangs gaf hij er weer eentje. En wat stelt hij vast?



Inderdaad: spreek niet meer over 'Search Engine Optimization', maar over
Search Everywhere Optimization.

Waarom die naamsverandering? Omdat het zoekgedrag van mensen veranderd is. Ze zoeken …

Overal


De meeste zoekopdrachten gebeuren nog altijd via Google. De andere? Die vinden plaats op platforms zoals Amazon, Instagram, YouTube en LinkedIn. En dat groepje achtervolgers groeit aan.

Daardoor draait SEO allang niet meer alleen om Google, maar om Search Everywhere Optimization. Wees gerust: Google staat nog ijzersterk, maar er zijn mogelijkheden op andere plaatsen.

Multimodaal

Mensen zoeken via tekst, spraak en afbeeldingen – en over meerdere devices heen. Jongere generaties gebruiken voice search al voordat ze kunnnen typen.

Wil je zichtbaar blijven? Dan moet je aanwezig zijn waar jouw doelgroep zoekt.

Op allerlei momenten


SEO draait niet alleen om rankings en verkeer, maar om de hele funnel: brand awareness, user intent en conversie. Op Google gaat 31,27% van de clicks naar merken en 44,19% naar generieke zoekopdrachten.

Maar daar stopt het niet: social shopping, AI-chatbots en platformspecifieke zoekopdrachten groeien explosief.

Nieuwe kansen, veel werk

Er ontstaan overal nieuwe kansen. Wil je die grijpen? Dan is er werk aan de winkel.

Lange en korte video’s, geoptimaliseerde afbeeldingen en infographics, podcasts en voice search: het zijn allemaal manieren om beter zichtbaar te worden.

Een goede raad van Neil Patel: optimaliseer je eigen platform voor andere platforms en vergroot je touchpoints. Gemakkelijker gezegd dan gedaan …

In ieder geval: SEO in 2025 wordt Search Everywhere Optimization.

Dat belooft weer wat. Het doet me denken aan de woorden van Kapitein Wally. Je hoeft 'carnaval' alleen maar te vervangen door 'internet'.

In het heelal is 't alle dagen carnaval, in het heelal is 't alle dagen bal. In het heelal is 't alle dagen carnaval, en het heelal is overal!



NLAJMNK
(Niet lezen als je mij niet kent)

Als je sommige dingen voor het eerst hoort, dan denk je: 'Dat zal wel een aprilgrap zijn!'

Maar toch is het volgende een waar weetje.

In de negende eeuw van onze tijdrekening was er een Perzische wiskundige. De man bedacht een manier om berekeningen makkelijker te maken. Hij werkte in stapjes: van het één kwam het ander, en stap voor stap slaagde hij erin moeilijke berekeningen te maken.

Het succes was zo groot dat in het Latijn naar de naam van die wiskundige werd verwezen.

O ja, zijn naam?

Dat was
Mohammed ibn Moesa al-Chwarizmi.

En weet je wat? Van zijn naam komt het Latijnse 'algoritmus'. En voilà, zo is het woord
algoritme ontstaan.

Het heeft dus niets met 'ritme' te maken, maar alles met
al Chwarizmi.


Aan 'Search Everywhere Optimization' beginnen? Zoek eerst naar de laatste échte copywriter.


erik@erikdams.com

0475 84 70 41


Kreeg je deze mail van iemand?

Dan ben je niet geabonneerd op 'De juiste woorden', je wekelijkse nieuwsbrief van Erik Dams, de laatste échte copywriter.

Exclusief: dat verander je in één seconde door op de knop hieronder te drukken, 'Nu wel'.


Dit was
De juiste woorden 163

Website • LinkedIn • Taalpost

Webversie van deze mail

De juiste woorden – Erik Dams

Ik help ondernemers zoals jij om met copywriting en tekststrategie het verschil te maken. Abonneer je op mijn nieuwsbrief en leer hoe je meer geld kunt verdienen met betere teksten voor je bedrijf. Hou je van tips om meteen toe te passen en een kijkje in de copywritingkeuken, dan is dit de nieuwsbrief voor jou.

Read more from De juiste woorden – Erik Dams
Dirk is Demol

• Kun je een televisieserie verkopen in de titel? Dan heb je een hit.• Kun je ze verkopen met een citaat of quote erbij? Dan heb je een goede serie. • Een hele paragraaf nodig om je serie te verkopen? Dan heb je alleen maar een scenario. Dat zeggen ze in Hollywood, beste Reader. En het geldt ook voor De Mol. Seizoen 13 van de Vlaamse – en originele – versie is zopas van start gegaan. Waarom is ‘De Mol’ zo sterk? De titel van De Mol trekt je zó mee dat je niet anders kan dan kijken:Wie is het?...

Wat hebben versleten vlaggen en verouderde teksten gemeen, Reader?Ze vertellen onbewust een verhaal dat je bedrijf niet wil vertellen. Een vlag uitgerafeld door de wind … trekt de aandacht. Maar hoe? Het lijkt alsof je bedrijf stilstaat, alsof je imago niet van tel is. Kijk maar eens naar deze foto die ik eergisteren maakte. Door de belabberde toestand van de vlaggen krijg je de indruk dat de winkel al een tijdje gesloten is. Niet zo. De winkel is open, maar welke service kun je van dit...

Logo van Paris-Nice

Alle sterke merken bestaan uit drie: een naam, een baseline en een verhaal. Wie scoort dan deze week een hattrick, Reader?De wielerwedstrijd Parijs-Nice. Hoezo? 1 Een naam die alles zegt Meer dan 90 jaar geleden was er in Frankrijk een krantenuitgever, Albert Lejeune. Hij had twee kranten: Le Petit Journal in Parijs en Le Petit Niçois in Nice. Albert Lejeune dacht na: ‘Hoe kan ik beide kranten promoten? Zodat meer mensen in én tussen Parijs en Nice ze lezen.’ Het antwoord was eenvoudig: een...